" Hart van Alphen "

OMSCHRIJVING

Op de voormalige locatie van een leegstaand winkelpand in Alphen is nu 'Hart van Alphen' verrezen. Deze herontwikkeling heeft de plek omgetoverd tot een eigentijds appartementencomplex, bestaande uit 11 luxe appartementen en 1 dynamische commerciële ruimte. Dit project, in nauwe samenwerking met De Bunte Vastgoed als ontwikkelaar, draagt de toepasselijke naam 'Hart van Alphen', en heeft als doel een stimulans te bieden aan de levendigheid van het dorpshart.

Het gebouw kenmerkt zich door verspringende goot- en nokhoogtes, waardoor een charmant en speels effect ontstaat. Alsof het uit verschillende kleinere gebouwen bestaat, die individueel zijn opgetrokken maar samen een harmonieuze eenheid vormen, dankzij een consistente stijl en ritme in de gevel. Traditionele details zorgen voor harmonie met de omgeving, met extra aandacht voor de Raadhuisstraat.

De deels commerciële plint, geaccentueerd door opvallende puien, fungeert als een uitnodigende entree naar de Van Leuvenlaan, waar aanvullende commerciële ruimtes te vinden zijn. 'Hart van Alphen' is daarbij ook een tastbare bijdrage aan de bloeiende bedrijvigheid van Alphen, en werd vakkundig ontworpen en technisch uitgewerkt door het team van Schoenmakers.