Architectuur

16 appartementen 'Residentie Regina' te Baarle-Nassau

6 appartementen en 1 ruime winkelruimte 'Residentie Gulickx' te Baarle-Nassau 

19 luxe appartementen 'Tantes van Van Gogh' te Zundert

10 appartementen en 2 winkelruimtes 'Hart van Alphen' te Alphen

12 appartementen en 4 woningen 'Goedentijd' te Alphen

Seriematig woningbouwproject 'Limfa' OP de Belgische grens 

Seriematig woningbouwproject 'De Tuinderij' te Zundert

Seriematig woningbouwproject 'Weidepracht' te Klein-Zundert

Energieneutrale particuliere woning te Achtmaal

Particuliere woning te Zundert

Particuliere woning te Achtmaal

Particuliere woning te Klein-Zundert

De oorsprong van architectuur bevindt zich in het zoeken naar beschutting voor de regen; een plek om de haard brandende te houden, kortom een functionele oorsprong. Gedurende de geschiedenis zijn daar veel nieuwe wensen bij gekomen. We willen nu niet enkel beschutting voor de regen, maar we willen een gebouw dat voldoet aan al onze eisen en wensen. De essentie blijft echter de zoektocht naar het functionele. Al het andere is een middel om tot het perfecte gebouw te komen.

Een ontwerp begint altijd met een gesprek: een opdrachtgever heeft een idee. Wij luisteren aandachtig en bekijken de situatie. Een gebouw is als een maatpak, elke opdrachtgever heeft zijn eigen wensen en ideeën en elke situatie is anders. Wij creëren voor elke situatie en voor elke opdrachtgever een nieuw ontwerp, zodat het gebouw een prettige verblijfplaats wordt en perfect aansluit op de wensen van de gebruiker.

Daarbij speelt architectuur een grote rol in onze beleving van de wereld. Het is een oriëntatiepunt in ons leven. Daarom is het van groot belang om, naast de wensen van de opdrachtgever, architectuur te ontwerpen met deze gedachte in het achterhoofd. We bouwen niet enkel voor onszelf, maar voor de maatschappij. Dit brengt een grote mate van verantwoordelijkheid met zich mee.

“As an architect, you design for the present, with an awareness of the past for a future which is essentially unknown.”  - Norman Foster

Zoals de bekende architect Norman Foster zei: als architect bouw je voor het heden, rekening houdend met de geschiedenis, voor een toekomst die in principe nog onbekend is. Deze onbekende toekomst is voor ons de duurzaamheidsgedachte. Hoe wij als architectenbureau daar een steentje aan bij kunnen dragen is door de mensen te inspireren. Ons nieuwe kantoor is hier een voorbeeld van. Als we aan mensen kunnen laten zien wat duurzaamheid is, en dat het vrij eenvoudig te bereiken is, dan hopen we daarmee zo veel mogelijk mensen te inspireren en daarmee bewust te maken van wat wij, als onderdeel van de bouwsector, kunnen betekenen voor de wereld.