" Residentie Regina "

Omschrijving

Voor dit appartementencomplex in Baarle-Nassau heeft Schoenmakers het ontwerp én technische uitwerking mogen verzorgen. Het complex telt 16 appartementen.

In de omgeving staat een appartementengebouw en een nieuwbouwwijk met jaren ’30 architectuur. Residentie Regina is ontworpen als een modern complex met een knipoog naar de jaren ’30 architectuur. De vormentaal is ontleend aan de jaren ’30 bouwstijl, maar de detaillering is minimalistisch gehouden om daarmee een eigentijdse look te creëren. Er is bijvoorbeeld een inpandige dakgoot toegepast, die mooi aansluit op de geïntegreerde hemelwaterafvoeren in de gevel. Door middel van kleur en materiaalgebruik is het complex opgesplitst in drie delen, waardoor het gevelbeeld minder massief oogt en het beter past in de omgeving.

Vanwege de zorgindicatie die op het appartementencomplex zit, zijn alle appartementen rolstoelvriendelijk ontworpen, met onder andere deuren die automatisch of met een drukknop te openen zijn. Doordat er onder het complex een parkeerkelder is toegepast, was de hellingbaan een van de uitdagingen binnen dit project. 
Om de biodiversiteit in het gebied te stimuleren, is er rondom het complex veel groen aangebracht. Daarmee is het binnenplein ook een prettig gebied voor de bewoners om te vertoeven.