" De Tuinderij "

OMSCHRIJVINGHet plan ‘De Tuinderij’ is een dorpse woonwijk aan de rand van Zundert. Deze wijk verbindt Zundert met Klein Zundert. Het stedenbouwkundig plan is ingezet als een prettige en ruim opgezette groene woonbuurt. Een wijk met veel groen en niet te veel verharding, waarbij de landschappelijke zone door middel van de groene vingers één geheel wordt met de woonwijk.

Het eerste gedeelte van het plan richt zich vooral op het dorps karakter waarbij de architectuur aansluiting zoekt bij de bebouwing aan de Veldstraat in Zundert. De woningen in de landschapszone hebben een eigentijds karakter. Er is gekozen voor een divers beeld met verschillende kleuren metselwerk en een zorgvuldige detaillering. 

De Tuinderij is een veelzijdige wijk met een gevarieerd aanbod van woningtypes, voor verschillende doelgroepen zoals starters, gezinnen en zelfstandige senioren. De woningen voldoen aan alle moderne gebruiksgemakken en zijn voorzien van energiezuinige installaties.
 

We hebben bij dit plan de situering en de RD coördinatie mogen verzorgen. In totaal hebben we 102 woning in dit ontwerp mogen ontwerpen en uitwerken, waarvan fase 1, 2 en 3 al zijn opgeleverd. Fase 4 is in uitvoeringen en fase 5 bevindt zich in ontwerpfase. Voor het gehele plan hebben wij tevens het beeldkwaliteitplan geschreven. Sommige van bovenstaande afbeeldingen zijn afkomstig uit verkoopbrochures welke door derden zijn gemaakt.