" De Luwte "

Sfeervol wonen omgeven door groen aan de rand van het dorpse Achtmaal. Dit is wat de Luwte onder andere te bieden heeft voor toekomstige bewoners. Naast de rijke omgeving bieden de zeven woningen een gevarieerd aanbod, zodoende is er voor iedereen wel een passende woning te vinden. Binnen de Luwte zijn twee toegankelijke patiowoningen te vinden welke uitermate geschikt zijn voor senioren of minder valide personen. Daarnaast worden er drie ruime rijwoningen gerealiseerd evenals één tweekapper. Naast de ruime opzet van de woningen beschikken de woningen ook over een grote achtertuin, waardoor bewoners de rust en stilte van Achtmaal kunnen ervaren.

Binnen De Luwte is gekozen voor een eigentijds dorps karakter met enkele landelijke stijlelementen. Zodoende bieden de woningen, gelegen aan de rand van het dorp een vloeiende overgang tussen het dorpse en landelijke gebied. Het landelijke karakter komt tot uiting in de details van de woningen. Topgevels afgewerkt met natuursteen en steunbeertjes geven de woning extra cachet. Ook de houten luiken en hardstenen architraven rondom de voordeur zijn typische elementen kenmerkend voor de landelijke stijl. Het dorpse komt terug in de variatie tussen woningen. Patiowoningen, rijwoningen en de tweekapper zorgen voor een gevarieerd beeld, waarbij bovenstaande stijlelementen er wel voor zorgen dat de woningen duidelijk herkenbaar zijn als een geheel. 

Het landelijke karakter komt ook terug in het materiaalgebruik. Baksteen, hout en natuursteen wisselen elkaar af om zodoende een uitnodigend en warm karakter te creëren. Dit gevoel wordt versterkt door het gebruik van grote raampartijen en rood genuanceerd metselwerk.