KANTOOR

 

Op een mooie zichtlocatie aan de entree van Zundert staat een prachtig nieuw pand waar het bureau trots op is. Het ontwerp van het kantoor is gebaseerd op openheid/transparantie, duurzaamheid en het pragmatische. De basisvorm van het gebouw is eenvoudig, pragmatisch en compact. Om onderscheid te maken tussen de backoffice en de frontoffice is ervoor gekozen om dit architectonisch te benadrukken door middel van het toevoegen van de lamellen. Deze lamellen dienen daarbij ook als zonwering. Vervolgens zijn er stroken uit het volume gehaald om openheid te creëren. Met name de entree met de grote pui zorgt voor de openheid en transparantie. 

 

De duurzaamheid is terug te zien in het materiaalgebruik. Er is namelijk gekozen om in houtskeletbouw te bouwen. Daarnaast is de oriëntatie van het gebouw op het perceel van belang. Door het gebouw te oriënteren op het noorden is het mogelijk om veel gevelopeningen te creëren zonder overlast te krijgen van de zon. Daarnaast zorgen de lamellen voor extra zonwering. Naast hout is er gekozen voor het gebruik van baksteen om er een vertrouwde uitstraling aan te geven en op deze manier ontstaat er een laagdrempelig karakter. Centraal in het gebouw staat de groene wand. De groene wand is de uitholling van de entree uit het basisvolume dat naar achteren is geplaatst. Hierdoor ontstaat een vide die de front- en backoffice met elkaar verbindt en een open en transparant gevoel geeft. 

 

Het kantoor is volledig zelfvoorzienend, wat wil zeggen dat alle energie die er verbruikt wordt ook opgewekt wordt. Een volledig groen kantoor, gebouwd met een zeer lage milieubelasting doordat het voornamelijk gebouwd is in hout. Het gebouw biedt ruimte aan maximaal 28 medewerkers en is uitgerust met alle mogelijke technische voorzieningen om een zo optimaal mogelijke werksituatie te creëren. Dit alles is gedaan om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. 

E X P E R T I S E S

A R C H I T E C T U U R

B O U W A D V I E S

R U I M T E L I J K E  O N T W I K K E L I N G